HTML

Étrend Naturicum

Étrend Naturicum

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Rost-, fűszer- és zsírszegény étrend

2010.12.07. 22:27 naturicumtrend


Az étrendet az emésztőszervi megbetegedésekben, valamint az epebetegek és a hasnyálmirigy-gyulladásban szenvedők számára írják elő leggyakrabban.

Egyes fűszerek az emésztőrendszer gyulladásos nyálkahártyavérbőséget, nem kívánatos mellékhatásokat váltanak ki. , durva rostozatú élelmianyagok károsan terhelik az emésztő rendszert. Ezért ha a betegnek még mindig nagyobb fokú kíméletre van szüksége, de már nem szükséges a folyékony-pépes étrend, rost- és fűszerszegény formában készítjük el a diétát.



Az étrendből kiiktatjuk mindazokat az élelmianyagokat, amelyek erősebb mechanikai vagy kémiai ingert jelentenek.



Ilyenek az erős paprika, bors, torma, mustár, ecet, vörös hagyma, fokhagyma stb. A gyenge fűszereket mérsékelt mennyiségben használjuk. Elhagyjuk az étrendből az olyan ételek, amelyek sóval, fűszerekkel készültek (hentesáruk).



Az élvezeti szereket, a feketekávét, erős teafőzetet, pörzsanyagokban gazdag, zsírban sült ételeket (rántott húst, fánkot ugyancsak kihagyjuk az étrendből.



Az ételeket a könnyebb emészthetőség érdekében zsírszegényen készítjük. Minden növényi ételféleséget meg kell szabadítani a rostozattól, és konyhatechnikai eljárásokkal könnyen emészthetővé kell tenni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etrend-naturicum.blog.hu/api/trackback/id/tr492500887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása