HTML

Étrend Naturicum

Étrend Naturicum

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Folyékony-pépes étrend

2010.12.07. 22:25 naturicumtrend


A folyékony-pépes tormában elkészített ételek terhelik meg legkevésbé az emésztőrendszert, ezért olyankor írja elő az orvos, ha nagyfokú kíméletet akar biztosítani a betegnek.

Folyékony étrend előírásakor adható ételek, italok: gyümölcs-levesek, nyáklevesek, pürélevesek, turmixitalok, gyümölcslevek, tej, tejszín, tejből, tojásból, vajból, cukorból készült krémek, parfék, sodók.



Kevés zselatin hozzáadásával a krémanyagot formába tudjuk szilárdítani.



Pépes étrend az ételek felaprózását jelenti, amivel a rágás helyettesíthető. A főzelékeket áttörve, a húsokat megdarálva, hasénak elkészítve adjuk. A elpépesített anyagok elveszítik kedvező szín- és formabeli tulajdonságukat, ezért étvágykeltően kell őket elkészíteni és tálalni. A pépes halmazállapotú ételeket formázni és szilárdítani kell. A különböző pürék vagy hasék keverékét töltetnek is felhasználhatjuk.



Folyékony-pépes étrendet adunk a lázas állapotok első napjaiban, epekőroham utáni állapotban, heveny gyomorhurutos gyomorrontásos betegeknek az első napokban, a gyomor- és nyombélfekély görcsös állapotaiban, a szájnyálkahártya gyulladásos betegségeiben.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://etrend-naturicum.blog.hu/api/trackback/id/tr432500878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása